GOLF A LES ESCOLES

     Medi ambient

Golf i natura van agafats de la mà

Els camps de golf estan integrats a la natura de manera harmoniosa i no cal veure’ls com una alteració de l’espai natural per part dels humans.

L’aigua que utilitzen els camps no és potable i, per tant, el sistema de regadiu no pren l’aigua dels aqüífers naturals. Pràcticament tots els camps de golf actuals tenen depuradores pròpies on regeneren l’aigua procedent de residus no aptes per al consum humà.

Per cuidar els greens i els carrers, els responsables de manteniment fan servir uns herbicides que ajuden a mantenir ferma l’herba però que en cap cas no són tòxics, ni per la salut ni per a la fauna ni la flora.

Els camps de golf tenen el compromís de mantenir els ecosistemes naturals i evitar-ne l’alteració. I, per això, és molt habitual veure com als camps hi comparteixen territori jugadors de golf amb famílies d’ànecs amb els seus pollets, conills que creuen els carrers, i molts ocells que hi viuen i hi nien. Fins hi tot els porcs senglars gaudeixen dels camps! Fan autèntics sots als carrers per buscar-hi les preuades tòfones!

Es comença a jugar a golf quan clareja al matí i la jornada acaba quan ja no hi ha prou llum per colpejar la bola al green.
Això vol dir que no interfereix amb el descans dels veïns, ja que al vespre les instal·lacions romanen tancades.

Quan aneu al camp o a la muntanya, la millor manera de gaudir-ne és escoltant els sorolls que ofereixen, especialment els dels animals que hi viuen. Al golf també respectem el silenci i per això es practica sense crits ni sorolls que interfereixin amb la natura.

Al golf s’hi juga caminant, tot i que és possible utilitzar uns cotxes que circulen pels carrers dels camps de golf. Per no embrutar l’ambient natural, pràcticament tots són elèctrics, per evitar els fums i els sorolls dels motors d’explosió.

Una partida de golf acostuma a durar unes quatre hores, per això al camp hi ha instal·lats serveis en llocs estratègics, de manera que els jugadors poden fer les seves necessitats en aquestes petites construccions de fusta i no pas el camp…

Hi ha molts exemples de com el golf té cura del seu entorn natural i de tota la fauna que hi viu. També ens agrada gaudir de la natura mentre juguem a golf!