El golf s’acosta a les escoles de Tarragona

golf-escoles-doradaEl Club de Golf Costa Dorada va acollir una jornada pedagògica de formació del professorat d’Educació Física de escoles i instituts de Tarragona, amb el suport de totes les institucions, per acostar el golf als joves catalans

Un total de 28 persones, representants de 22 centres educatius de Tarragona, es van donar cita al Club de Golf Costa Dorada per participar en una jornada pedagògica d’iniciació al golf, amb l’objectiu transmetre després els seus coneixements als seus joves estudiants. El programa llançat per la Federació Catalana, ‘ Golf a les Escoles ‘, té com a objectiu apropar aquest esport als nens i nenes catalans que mai han tingut contacte amb el golf i fer-ho des dels mateixos centres escolars. Per això, professors d’Educació Física i coordinadors d’esports dels centres tarragonins es van citar a Costa Dorada per rebre un curs d’introducció al golf. Dos tècnics de la FCG, Francisco Pérez i Marc Pérez, amb Jordi Cortés, professor d’Educació Física de l’Escola Terraferma, de Lleida, van exercir d’amfitrions al nombrós grup reunit al camp del Catllar. La jornada va obrir amb el registre de tots els assistents i els representants de les diferents institucions que van fer possible aquesta trobada van donar la benvinguda a tots els participants. La representant territorial de la Secretaria General de l’Esport, Gemma Solé i Boronat, l’Inspector dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Carles Jardí i Pinyol, el delegat provincial de Tarragona de la FCG, José Miguel Ramos Elezcano i el president del Consell Esportiu del Tarragonès, Raül Font- Quer i Plana, van donar la benvinguda a tots els professors i coordinadors d’esports, animant-los a introduir el golf als centres escolars .

 

Jornada teòrica i pràctica

Després de la presentació, va arrencar la jornada amb una classe teòrica a càrrec de Francisco Pérez que va fer una petita introducció del que és el golf, el medi on es juga i el material necessari per practicar-lo. Després d’una petita exhibició de joc llarg, curt i approach, i després d’un merescut esmorzar, va començar la primera experiència per a molts d’ells d’iniciació al golf. Tots els assistents es van dividir en tres grups, i de manera rotatòria, van començar a conèixer el tipus d’activitats que poden realitzar amb els nens i nenes en els seus centres escolars. Van practicar el joc llarg i també van posar a prova els seus nervis al putting green. Va ser una nova experiència per a molts, que mai havien visitat una instal·lació de golf. Sens dubte, va ser una jornada molt satisfactòria per a totes les parts, on un bon nombre de professors de centres tarragonins podran traslladar els seus coneixements als seus estudiants, el principal objectiu del programa ‘ Golf a les Escoles ‘, promogut per la Federació Catalana de Golf, per guanyar nous practicants en els propers anys.

T'ha agradat?... Comparteix aquesta notícia