ENTREVISTA – SR. JOSEP ABAD – Propietari Escola Montcau La Mola

Com va sorgir l’oportunitat d’incloure el golf al programa escolar?

La nostra escola sempre ha mostrat una sensibilitat especial pel món de l’esport i sobretot per als esports que tinguin en compte l’entorn. També cal dir que dins de l’equip directiu de l’escola sempre hi ha hagut una predilecció per l’esport del golf. Tot això sumat a l’inici ja fa uns anys del programa de golf a les escoles, va fer que el nostre centre apostés fort per aquesta modalitat esportiva i inclogués com a curricular durant l’etapa de primària.

Quina va ser la primera reacció de pares i professorat al respecte?

Des de bon principi el professorat, sobretot el grup d’especialistes d’educació física, ha acollit l’activitat d’una forma immillorable. Pel que fa als pares ha estat si cap més fàcil. Matadepera és un municipi amb diversos camps de golf entre els que podem trobar un camp de propietat municipal. Això fa que els pares, molts d’ells practicants habituals, acollissin en el seu dia el nostre esport amb molt bona actitud. Avui dia el golf està totalment integrat dins l’escola a tots els nivells.

Què creu que està aportant la introducció del golf a l’alumnat del centre?

El golf ens ha aportat en tots els àmbits formatius, cal tenir present que nosaltres som una escola que creiem fermament amb la formació golfística del nen, és a dir no només creiem en la formació acadèmica dels alumnes sinó que el que volem és formar persones. Així podem dir que el golf ens aporta continguts propis de l’àrea d’educació física, però també creiem que ens ajuda en les altres assignatures, ja que aspectes com la concentració, focalització d’objectius són elementals en totes les assignatures. També cal que tinguem present el que ens aporta fora del currículum i fora de l’escola pel que fa a valors i hàbits per al dia a dia.

 Quants alumnes del centre reben anualment les primeres classes de golf?

Nosaltres fem golf curricular de tercer fins a sisè de primària. Això implica que aproximadament fan golf un mínim d’un dia a la setmana uns 250 alumnes. També cal dir que primer i segon de primària iniciem amb les activitats pròpies del golf a les escoles i amb l’ajut del professional de golf de l’escola uns 150 alumnes més, tot un èxit per al nostre esport.

 Sou l’únic centre que té una canxa pròpia de golf?

Pot ser. Per a nosaltres la veritat és que és tot un luxe. Tot i que estem plantejant des de fa temps col·locar un putting green i ampliar així les instal·lacions de l’escola. Però més important que les instal·lacions crec que és la de disposar del Chema Iturmendi fent les sessions de E.F amb nosaltres. Poder tenir un professional del seu nivell i reconeixement treballant cada dia amb els nens és tot un luxe.

Tenir alumnes que juguen a golf a camps propers, ha estat important per tal d’introduir el golf de manera pràctica al centre?

Sense cap mena de dubte. Que a Matadepera existeixin diversos camps i de la qualitat que els tenim és un gran avantatge per a poder mostrar als alumnes el golf. Tot i que les activitats que es proposen a l’escola i les instal·lacions que tenim son perfectes per a la pràctica sempre és important poder anar a un camp de gols a posar en pràctica el que treballem a l’escola.

Saps si alguns pares s’han interessat per aquest esport arran d’introduir-lo al centre?

Clar, aquí com ja he dit tenim un gruix important de pares que ja practicaven aquest esport i ha estat fàcil arribar als alumnes i a les famílies. Tot i això sabem de diversos casos que els pares han començat a jugar arran de que els seus fills s’enganxessin al golf.

Recomanaria a altres escoles que provessin d’introduir-lo a la classe d’educació física?

I tant! Com ja he dit creiem fermament que no només ens aporta aspectes propis de l’Educació física, sinó que ens ajuda en la formació integral del nostre alumnat. Per tant animaria a totes les escoles que estiguin disposades a incloure-ho a l’assignatura d’ E.F. que no s’ho pensin.

Ha canviat la mentalitat d’esport elitista de pares, alumnes i professors després de practicar-lo per primera vegada?

És veritat que molta gent tenia aquesta visió, sobretot al principi. Però avui dia després d’haver pogut conèixer de prop la realitat de l’esport crec que aquesta visió ha canviat de forma clara. Sobretot ha ajudat el programa de golf a les escoles i les activitats paral·leles que realitzem a l’escola en els que el golf té una importància vital.

Creu que és una bona manera de donar a conèixer el golf des de la FCGolf apropant-lo als escolar catalans

Claríssimament. El Programa Golf a les Escoles és clau per a poder acostar aquesta pràctica a l’alumnat i als centres.

S’ha interessat vostè mateix per practicar-lo o la resta de professorat?

Jo ja havia jugat a golf abans, però com he comentat diversos professors de l’escola han fet sessions de formació amb el professional de golf que tenim a l’escola i molts altres professors que havien jugat s’han tornat a enganxar.

T'ha agradat?... Comparteix aquesta notícia