GOLF: SALUT I ESPORT

 “Un dissabte qualsevol em disposo a sortir pel tee de l’1 del Club de Golf Vallromanes i observo que enmig del carrer un nen d’uns 10 anys amb el seu carret manual i el seu avi d’ aproximadament 70 anys amb la seva moto elèctrica, es disposen a realitzar el seu segon cop a green.

Després d’aquesta reflexió ja m’explicaran vostès quin esport pot existir on puguin jugar alhora dues persones d’edats tan diferents. Aquesta visió tan fantàstica que vaig tenir en aquesta tarda em va fer pensar per un moment en el beneficiós que resultaria aquest partit per a tots dos jugadors.

En primer lloc, per al sènior de 70 anys, aquest partit representa una injecció de salut, tant psíquica com a física, ja que pot jugar amb el seu nét, veure la seva evolució en el camp, gaudir de la seva companyia, donar-li savis consells i sobretot “educar-ho” en els hàbits i maneres que tot jugador de golf ha de comportar-se en el camp. L’avi li ensenyarà a reposar les gleves, allisar els búnquers i a reparar els piques causats en el green.

Tots aquests moments per al nostre “sènior” són d’indubtable salut mental abstraient-se dels problemes i del stress que la vida comporta, centrant-se a donar una qualitat educacional al nét que està formant.

Quin dubte cap que a més del benefici psíquic, està el no menys que recomanat per nosaltres els metges, benefici físic, on en la pràctica del golf s’estimulen, per exemple, els sistemes nerviosos central i perifèric, en donar ordres el nostre cervell als membres del cos per executar correctament els moviments adequats en la realització d’un bon swing i un satisfactori cop.

En tota aquesta amalgama de “inputs” tant l’aparell locomotor com els aparells cardio-respiratori i circulatoris es troben en constant moviment per una normofuncionalitat així com un equilibri vital.

Quant al nen, rep un dels millors plaers que hi ha en la vida que no és un altre que el poder gaudir dels savis consells del seu avi, a més d’una classe pràctica d’educació, que tanta falta fa en la societat d’avui dia.

Per uns instants deixarà la “tablet” i altres aparells electrònics per centrar-se en el joc que tant li apassiona, el golf.

La psique del nen s’ha de treballar a tots els nivells i aquestes normes d’etiqueta i conducta en el camp, amb tota certesa seran aplicades amb el pas dels anys en la seva vida quotidiana.

Per completar el desenvolupament físic del nen, el golf és un esport que combina elasticitat, harmonia i mobilitat en tots els cops que s’executen, al costat d’un bon treball físic que no danya les articulacions, sinó que permet una pràctica esportiva on els traumatismes i lesions esportives es minimitzen, evitant d’aquesta manera que acudeixin a les nostres consultes mèdiques.

En definitiva, si vostès gaudeixen del privilegi de poder veure en un camp de golf a una parella de jugadors de tan dispar edat, gaudeixin del moment perquè serà un benefici també per a la seva salut física i mental. Somriguin al golf, somriguin a la vida.”

 Text de:

Dr. Jaume Aldabó

Vocal metge i de salut mediambiental

T'ha agradat?... Comparteix aquesta notícia